skip to Main Content
Foredrag: Sjælesorg

Foredrag: Sjælesorg

MANDAG D. 29. SEPTEMBER 2014, kl. 18:00 

Frank Grohmann

Foredrag af psykoanalytiker Frank Grohmann i Christianskirken.

Sjælesorg – af denne verden? Oskar Pfister og Sigmund Freud – bemærkninger til samtalen mellem pastoren og psykoanalytikeren.

Med udgangspunkt i brevvekslingen mellem Freud og Pfister, der strækker sig over tredive år fra 1909 til Freuds død i 1939, vil vi se, i hvor høj grad det af psykoanalytikeren smedede begreb “analytisk sjælesorg” (Freud 1926) er nøgleordet til forståelsen af, hvad denne samtales vedvarenhed i virkeligheden grunder i. Men det vil også vise sig, at spørgsmålet om, hvordan denne sjælesorg i praksis indgår i en given verdensanskuelse, er afgørende for, at samtalen hele vejen igennem føres henover en afgrund. Hvorved det afgørende spørgsmål forbliver: på hvilken side er sjælesorgen… af denne verden?

DER ANMODES OM TILMELDING PÅ CHRISTIANSKIRKENS TELEFON ELLER MAIL.

 

Back To Top
X
X