skip to Main Content
Udflugt Til Spreewald

Udflugt til Spreewald

LØRDAG D. 20. JUNI 2014, KL. 10:00 

Vær med til en enestående oplevelse – en staget bådtur i Spreewald. Området omfatter ca. 800 km kanalgrene, deraf ca. 600 km, der kan bruges som transportveje med kano eller stagede både. Mange bopladser er udelukkende tilgængelige fra vandet – selv postbuddet kommer med båd. En del af befolkningen er af sorbisk oprindelse, de har deres eget sprog og gadeskiltene er tosprogede. For 100 år siden kom en betydelig del af de friske grøntsager til Berlinerne pr. staget båd direkte fra bønderne. Det oplevede  Wolfgang endnu som skolebarn, når han krydsede broen over Landwehrkanal for at gå til danskundervisning i den gamle Christianskirke i Stresemannstrasse.

Lübbenau – hvor vi skal gå om bord – ligger ca. 100 km fra Christianskirken i Berlin. Vi har valgt at starte ved den hyggelige lille havn, hvor Spreestrasse ender. Vi mødes kl. 10.00 på parkeringspladsen ved havnen. Selve sejladsen starter kl. 10.30 og varer 3 timer. Den indbefatter en halv times pause i landsbyen Lehde, hvor man bl.a. har lejlighed til at besøge det spændende museum, der viser, hvordan folk her har boet og arbejdet for flere hundrede år siden.

Et stenkast fra den lille havn i Spreestrasse ligger værtshuset ”Spree-Idyll”, hvor vi får mulighed for at spise frokost.

Sejlturen koster 12 € pr person. 2 børn under 12 år regnes som en voksen. Hvis du ikke har mulighed for at køre selv, kan du henvende dig til Bente, så vil hun forsøge at finde kørelejlighed.

DER ANMODES OM TILMELDING PÅ KIRKENS TELEFON ELLER TIL BENTE PR. MAIL: BS@CHRISTIANSKIRKEN.DE SENEST DEN 6. JUNI. 

Back To Top
X
X